tirsdag den 29. marts 2011

Shanghai

Vi har i denne weekend været i Shanghai. 

Shanghai er et helt andet Kina, end Wuxi. Det er en stor international by – tror optællingen i november nåede op på 21 millioner..... det er bare mange mennesker.



Vi tog en sightseeingbus rundt for at se byen. Vi var i Yu Yuan Garden, som er et marked med alt muligt tingel tangel, og igennem den gamle bydels små smøger og vi var naturligvis på the Bund, som er en promenade langs floden Huang Pu, hvorfra man kan se på Shanghais utrolige skyline. Vi var alt i alt rigtige meget turister. Og det er nok den største forskel der er på Shanghai og Wuxi – alle turisterne.




Og med turister følger også div. kinesere, der meget gerne vil sælge tasker fra kendt mærke som Gucci, LV og lign. – og når man så siger nej, så lige fik spurgt om man så ikke var interesseret i en iPhone.....  Det er ikke som i fx. Italien, hvor de har hele deres varelager til skue. I Shanghai får man stukket et kort, der viser varerne, op i hovedet på en, og så følger man vist med ind i et skummelt baglokale el. lign. hvis man er interesseret. Vi prøvede det ikke, da vi ikke havde brug for hverken kopi tasker eller iPhone! Det var godt nok trættende, og vi er faktisk glade for at bo i en lille provinsby, hvor et sådan fænomen ikke er udviklet, idet der ikke er de store turistmængder her.

I forhold til Wuxi, har Shanghai meget mere at byde på internationalt af spisesteder og vestlige forretninger. Og det kunne da nogle gange være rart med et større udvalg. Men faktisk valgt vi fredag aften i Shanghai at spise kinesisk, idet vi er blevet ganske glade for det - så længe vi kan forstå hvad vi bestiller, vha. billeder eller engelske oversættelser.

Bestillingsseddel på restaurant - skal dog lige siges, at vi også havde et menukort, med billeder og engelsk forklaring, og så var det bare at finde det rigtige nummer.

Den bestilt mad - fandt ikke ud af hvorfor der også kom et sæt kniv&gaffel?
Lørdag aften var vi blevet anbefalet at spise i en Jinmao bygningen. Bygningen var indtil 2007 Kinas højeste, og er på 420m og har 88 etager, hvoraf de øverste 33 etager udgør Hotel Hyatt. Hotellet har 6 restauranter, hvor jeg selvføglig valgte at bestille bord på den italienske af dem - Cucina.

Jinmao bygningen til venstre, til højre er det Shanghai World Financial Center, pt. højeste bygning i Shanghai




Efter maden viste vores franske overtjener os op til baren på 87. etage – Cloud 9, men først gjorde vi lige hold på 85., for at vi kunne se den fantastiske bygning.

Kig fra 85. etage og ned på 56. etage
 En meget dejlig weekend med fantastisk vejr.

Mange, mange flere billeder kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar