onsdag den 10. november 2010

Interaction

For at få en mere spændende hverdag, der ikke bare består af os selv, er det vigtigt for os her i Wuxi at skabe gode interactioner med andre mennesker. Sprogbarrieren gør jo sit til at det ikke er lige til, idet vi stiller krav til at de mennesker vi interagere med, taler og forstår bare et minimum af engelsk.

På Novenco er Danny eneste dansker, og udover ham er der kun en anden ikke-kinesere, nemlig Lee fra Singapore. Lee har den fordel, i forhold til os, at han både taler og forstår kinesisk, idet det er et af hovedsprogen i Singapore – og så er han iøvrigt kinesisk gift. Men han taler også engelsk, da det er officielt sprog i Singapore. Hans kone, Wendy, taler derimod kun kinesisk. Sammen har de lille Audrey på 1 år.

I søndags var vi inviteret til netop lille Audreys 1-års fødselsdag. De andre gæster var en blanding af Wendys veninder og Lees singapore venner med koner.
Singaporeaner har en mere vestlig mentalitet og tilgang til ting, end kinesere. Så dem kommer vi nok til at se en hel del mere til.


Audreys 1-års fødselsdag
  
Derudover har jeg meldt mig ind i WIC, Wuxi International Club. Det er en club for expat-fruer, som arrangere udflugter og arrangementer i løbet af ugen, så vi stakkels fruer ikke skal kede os, imens vores mænd arbejder.

Clubben støtter også en skole for børn med mindre mentale handicaps. Så der har jeg meldt mig til at undervise/lege med børnene en gang om ugen. Jeg var med sidste onsdag, og skal igen i dag. Børnene er mellem 8-12 år gamle, og meget søde. Det hedder sig, at vi kommer for at lære dem engelsk, men det går mest ud på at lege med dem, idet deres evne til at huske ikke er så stor.

En anden kontakt til det kinesisk liv er min tutor Jane. Hun kommer 2 gange om ugen for at lære mig lidt kinesisk, og derudover vil hun gerne vise os begge rundt i weekenderne, eller tage med os på udflugter. Det er jo en fordel at have en med som kan sproget.

I lørdags var vi b.la. på et stort marked/bazar. Og iflg. Jane, skal man et sådan sted ikke acceptere den første pris der bliver givet, men ”prutte” om den – og det er hun god til. Bagefter tog hun os med til frokost, hvor vi fik Hot-Pot. Det er lidt ligesom fondue, hvor hver især koger sin egen mad i en fælles gryde med suppe.

Jane igang med at spise Hot-Pot
Så vi begynder langsomt at opbygge et netværk og skabe interaction med andre mennesker –  vi oplever en hel del og vi keder os ikke.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar