søndag den 16. januar 2011

Kulde og frosne vandrør

Da vi i juli var i Wuxi første gang, hørte vi meget om den kolde forestående vinter.
På det tidspunkt viste termometret +35°, så det var lidt svært at forholde sig til, samtidig med at DMIs oversigt over gennemsnitstemperaturen i Wuxi viset min. temperature på -1°.

Men, men, men, fik vi at vide - her bliver koldt – meget koldt.

Kulde er selvfølgelig et subjektivt begreb, eftersom det er meget individuelt hvornår man føler kulde. Men idet gennemsnitstemperaturen i november og december lå på +12°, og hvilket i alles opfattelse var usædvanligt varmt for årstiden, har jeg tænkt: hvornår er det liige det bliver koldt. Igen fik vi dog at vide at vi bare skulle vente, her bliver meget, meget koldt.

Vi mærker da kulden af og til, men det kom sig hovedsageligt af, at kineserne ikke isolere husene, og at varmekilden er varm luft fra airconditionanlægget, hvilket giver ufattelige kolde gulve. Men jeg har efterhånden fundet balancen i vores lejlighed, så at den ikke føles kold.


Temperaturen søndag kl.11.30
 Januar har indtil nu været mere normalt temperaturmæssigt i forhold til årstiden. Nattetemperaturen ligger på mellem -5 og 0°, og dagstemperature på +5°. Efter at have været i den danske vinter et par uger med kulde og sne, ja så kan man jo klare lidt af hvert. Og selv om det her er koldt udenfor, så er det en enorm befrielse, at der ingen nedbør er. Siden vi kom i oktober har der max. været 10 dage med nedbør. Det gør at kulden føles knap så kold – syntes jeg. Samtidig skinner solen mange dage og giver i øjeblik nærmest et indtryk af at foråret er lige om hjørnet.
Her søndag morgen havde vi dog pludselig ingen vand i vandhanerne. Jeg frygtede først, at det skyldes at vi måske manglede at betale en vandregning, og at de derfor havde lukket for det. Så jeg var lidt skeptisk da første håndværker begyndte at hælde varmt vand på vandhanen, i et forsøg på at tø den op! Men en ny håndværker kom til med mere varmt vand, og pludselig havde vi koldt vand i hanen. Så gik han i gang med at hælde varmt vand på rørerne til varmtvandsbeholderen – og så havde vi også varmt vand.

Overskydende vand, der allerede er frosset, efter det er blevet hældt over vandrørerne. 

Vores varmtvandsbeholder - placeret udvendigt.

Det viser sig at det åbenbart er en meget naturlig ting med frossene vandrør, og idet vandrørerne sidder udvendigt på på nordsiden af bygningen, og temperaturen havde da også været på ca. -5°, da vi stod op.

Det er ganske forståeligt at kineserne mener det er koldt, idet der for dem ikke er den store forskel på inden- og udendørs temperature. De tager ofte ikke deres jakker af, når de kommer indenfor et sted, selv på restauranter beholder de tit deres jakker på, selv imens de spiser, og det er ganske forståeligt, idet der ofte er r..koldt. Så når de fortæller om de kolde vintre, så er det koldt - for dem og de stakkels udvendige vandrør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar