søndag den 30. oktober 2011

Fremgang eller stagnation

I øjeblikket har jeg íkke rigtig tid til at koncentrere mig om at lære kinesisk.

Jeg tager til undervisning, næsten, hver dag, men det er ligesom om, at jeg er nået dertil hvor det stagnerer.
Plus at jeg har så megt andet at se til, at lektierne ikke altid bliver lavet, og så er det umådeligt svært med fremgang.

Men jeg synes alligevel at det er meget godt klaret på et år at være i stand til at kunne sms'se med en klassekammerat på kinesisk.Samtalen drejer sig om jeg tager med på en skoleudflugt eller ej. Det gør jeg ikke, i protest mod, jeg synes det er for dårligt, at bare fordi jeg gik der sidste semester, skal jeg betale 600RMB, og det er gratis for nye studerende. Vi har betalt det samme for undervisningen! Og at både hun og jeg synes at det er for dårligt, og det internationale kontor er nogle klaphatte.
Og nu ingen spørgsmål om hvordan man siger "klaphat" på kinesisk - det er en fri oversættelse. Det lød så fladt at skulle skrive: internationalt kontor er ikke godt.

Det skal lige tilføjes at samtalen foregår på kinesisk idet Minyinshu, fra Korea, ikke er specielt god til engelsk, og vi tale kun sammen på kinesisk - hun taler mest, jeg nikker og udfører fagter....

Derudover lykkedes det mig også, på kinesisk, at bestille visitkort til WIC - eller det håber jeg på.
For de skulle lige have et par dage til at lave ændringer, så de kan først afhentes mandag - men hun sagde også, at hun ville sende mig et udkast, jeg skulle godkende, og indtil nu har jeg ikke modtaget noget.....
Men igen hele samtalen på kinesisk.

Sådan en søndag hvor vejret er dejligt, må man gerne være lidt stolt af sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar